آزمون شخصیتشناسی مایرز-بریگز (MBTI)
اشخاص به کمک این تست می توانند تیپ شخصیتی خود را بشناسند. نتیجهی آزمون شامل یک کلمه چهار حرفی است و براساس این تست تیپهای شخصیتی به شانزده دسته تقسیم میشوند. تست شخصیت MBTI از قابل فهمترین تست های شخصیت است و در مدارس و بعضی واحدهای تولیدی و تجاری مورد استفاده قرار میگیرد. از مزیتهای بزرگ این تست بررسی هر فرد به تنهایی میباشد و با از بین بردن عامل قیاس، باعث میشود که فرد بداند در هر کدام از ویژگیهای شخصیتی چه جایگاهی دارد و برای چه محیطی مناسبتر است میتوان این ویژگی تست MBTI را در کنار فهم راحت آن، از مهمترین دلایل استفادهی این تست در مدارس دانست.
یک استفادهی مهم و تخصصی دیگر از ابزار MBTI این ضرب المثل معروف است که میگوید «هر کسی را بهر کاری ساختند!». ضرب المثل به درستی به مسئلهای اشاره میکند که این ابزار قابلیت حل آن را دارد. در جلسات مصاحبه استخدام، میتوانید با تشخیص شخصیت فرد مصاحبه شونده شغلهایی که او برای آنها ساخته شده است را تشخیص داده و خود را از عواقب تشخیص نادرست تواناییهای فرد برهانید.
در ابزار MBTI انسانها از چهار منظر مورد بررسی قرار میگیرند:
- دریافت انرژی
- جمعآوری اطلاعات
- تصمیمگیری
- سبک زندگی
به ازای هرکدام از موارد بالا، دو ترجیح در نظر گرفته میشود که عبارتند از:
-
ترجیح دریافت انرژی: برونگرا (Extroversion :E) / درونگرا (Introversion :I)
بنابر تعریف در ابزار MBTI، برونگراها از محیط اطرافشان انرژی میگیرند در حالی که درونگراها برای شارژ شدن نیازمند سکوت و تنهایی هستند. برونگراها به صحبت و تبادل نظر علاقمند بوده و هرچه بیرون باشد برایشان جالب است. معمولا از آنها بعنوان افرادی معاشرتی یاد میشود که در گروهها به راحتی صحبت کرده و اظهار نظر میکنند. در مقابل درونگراها برای داشتن حال خوب نیازی به حضور دیگران ندارند. آنها از صحبتهای دو نفره لذت میبرند و در مجموع ساکت، تودار، دیرجوش و محتاط به نظر میرسند.
-
ترجیح جمعآوری اطلاعات: حسی (Sensing :S) / شهودی (Intuition :N)
بنابر نظریهی شخصیت شناسی MBTI، انسانهای شهودی دوست دارند از طریق دیدن تصویر جامع (big picture) و تمرکز بر ارتباط وقایع و یافتن الگوها اطلاعات را دریافت کنند. این در حالیست که افراد حسی اطلاعات واقعی و ملموس، جزئیات و اعداد و ارقام برایشان قابل اعتمادتر است. به طور کلی شهودیها به الهامات و نظریات و حسیها به تجربیات و اجرائیات علاقمندند.
-
ترجیح تصمیمگیری: منطقی (Thinking :T) / احساسی (Feeling :F)
بنابر نظریهی شخصیت شناسی MBTI، افراد احساسی ترجیح میدهند در تصمیماتشان از احوالات و احساس خود پیروی کنند و به ارزشهای درونیشان پایبندند. در مقابل افراد فکری ترجیحشان ارزشهای سازمانی و بیرون از خودشان است. آنها رک و صریح بوده، مسائل را “درست و غلط” میکنند و احساساتشان را کمتر در تصمیمگیریشان دخیل میکنند. درحالی که احساسیها مهربانتر به نظر میرسند و همدردی و قدردانی برایشان از اهمیت خاصی برخوردار است. آنها موضوعات را شخصی میکنند و در تصمیمگیری، “بد و خوب” دارند.
-
ترجیح سبک زندگی: منظم (Judging :J) / منعطف (Perceiving :P)
آخرین ترجیح در MBTI، ترجیح سبک زندگیست. در این بخش، منظمها برای هر کاری از قبل برنامهریزی دارند و در مجموع میخواهند زود تصمیم بگیرند. آنها تا تصمیم نگیریند راحت نیستند و سعی دارند سریع از بلاتکلیفی رها شوند. اما منعطفها با مسائل راحتتر برخورد میکنند و در برابر اتفاقات و موارد پیشبینی نشده انعطاف پذیری خوبی دارند. آنها سخت گیر نبوده و حتی گاهی خود به خودی هستند. تصمیم گیری برای افرادی که شخصیت منعطف دارند سختتر از افراد منظم است و از این که مسئولیت تصمیم خود یا بقیه را بعهده داشته باشند هراس دارند.
نکته مهم : اگر میخواهید نتیجه این آزمون و یا آزمون های دیگر در حساب کاربری تان در این سایت ذخیره گردد تا هر زمان که مایل بودید به آنها دسترسی داشته باشید ، میتوانید اول وارد حساب کاربری تان شوید و اگر حساب کاربری در سایت ندارید آن را بسازید و سپس آزمون را انجام دهید . ورود / عضویت
تعداد کل سوالات | تفسیر کامل تست | مدت زمان تقریبی پاسح گویی | هزینه آزمون |
---|---|---|---|
93 | تحلیلی و پیشنهادی | 15 دقیقه | رایگان |
درباره رضا صفری
© کليه حقوق محصولات و محتوای اين سایت متعلق به مدیر سایت می باشد و هر گونه کپی برداری از محتوا و محصولات سایت پیگرد قانونی دارد.
نوشته های بیشتر از رضا صفری
دیدگاهتان را بنویسید