سفر در ایران | کرمانشاه قسمت2
مسجد جامع کرمانشاه که مسجد چهلستون نیز نامیده میشود مسجد جامع اهلتشیع کرمانشاه است. این مسجد در بافت قدیم شهر کرمانشاه در خیابان مدرس (سپه سابق)، نبش جلوخان و نرسیده به خیابان رشید یاسمی (نواب صفوی) واقع شده و از آثار قابل توجه اواخر دورهٔ زندیه است. این مسجد در سال ۱۱۹۶ ه.ق (۱۷۸۱ میلادی) در زمان پادشاهی «علیمرادخان زند»، توسط علیخان زنگنه حاکم کرمانشاه ساخته شده است. مسجد جامع در حال حاضر مکان برگزاری نماز جمعه اهل تشیع در شهر کرمانشاه است.
طاق بستان کرمانشاه کجاست؟
طاق بستان کرمانشاه با نام محلی «طاق وسان» در شمال شرقی شهر کرمانشاه و در دامنه کوههای زیبای زاگرس قرار دارد. این منطقه یکی از جذابترین مناطق گردشگری ایران است که سالانه گردشگران زیادی را از داخل و خارج از کشور جذب میکند. قرار گرفتن طاق بستان در کنار دریاچهای طبیعی و چشمانداز کوهستانی، به آن جلوهای بینظیر و رویایی بخشیده است. این موقعیت جغرافیایی خاص، آن را به یکی از بهترین مکانها برای بازدیدکنندگان تبدیل کرده است.{سفر در ایران | کرمانشاه قسمت1}
قدمت طاق بستان کرمانشاه قدیم به دوران ساسانیان پس از پادشاهی اردشیر دوم بازمیگردد، دورهای که از سال ۳۷۹ میلادی تا ۳۸۳ میلادی به طول انجامید. اردشیر دوم دستور ساخت این طاق را داد و امروزه این مجموعه هنری و تاریخی به یادگارهای حکاکیشده حکومت شاهان ساسانی تبدیل شده است. هدف از ساخت این بنا جاودانه کردن پیروزیها و جشنهای سلطنتی دوره ساسانی است. اهمیت این مکان به دلیل وجود نقش برجستههای سنگی است که لحظات مهمی از زندگی شاهان آن دوره، از جمله شکار، جنگ و مراسم تاجگذاری را به تصویر میکشد.
اولین و قدیمیترین اثر در طاق بستان، نقش برجسته اردشیر دوم است که تاجگذاری این پادشاه را نشان میدهد. بعد از او، نقش برجسته خسرو پرویز، شاه قدرتمند ساسانی، به همراه اسب معروفش «شبدیز» حک شده است. این آثار نشاندهنده فرهنگ و هنر ساسانیان و اهمیت والای طبیعت، شکار و مراسمات سلطنتی در آن دوران هستند.
درباره رضا صفری
© کليه حقوق محصولات و محتوای اين سایت متعلق به مدیر سایت می باشد و هر گونه کپی برداری از محتوا و محصولات سایت پیگرد قانونی دارد.
نوشته های بیشتر از رضا صفری
دیدگاهتان را بنویسید